Recept 05 (0 stemmen)

basisdeeg pasta

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1 Strooi de bloem en het zout in de mengkom. Voeg de
  2. eieren en de olie toe en mix alles met de K-klopper op de
  3. hoogste stand 1 tot 2 minuten tot het mengsel op
  4. broodkruimels lijkt, maar nog enigszins vochtig is.
  5. 2 Monteer de gewenste schijf op de pastamolen en doe
  6. kleine hoeveelheden pastadeeg in de vulopening met stand
  7. 2-Wacht totdat de vulopening leeg is. Doe niet teveel
  8. deeg tegelijkertijd in de opening.
  9. 3 Snijd de pasta in de gewenste lengten en laat deze 30
  10. minuten drogen voordat u ze kookt, of laat de pasta geheel
  11. drogen. Gebruik de pasta volgens het gekozen recept. Zie
  12. hieronder voor de algemene kookinstructies.
  13. Tip van de kok De vochtigheidsgraad van bloem varieert en
  14. daarom zult u iets meer bloem moeten toevoegen als het
  15. mengsel te vochtig is en te zeer een deeg gaat vormen, of
  16. iets water moeten toevoegen als de mix te droog is. In het
  17. algemeen hebt u 75 à 100 gram pasta per persoon nodig.
  18. Voor 4 porties gebruikt u 3 eieren en vermindert u de
  19. hoeveelheid bloem met 25%.
  20. Variaties Volkorenpasta: vervang de bloem door
  21. volkorenmeel. Pasta Rossa: vervang 1 ei door 75 gram
  22. tomatenpuree. Paste verde: vervang 1 ei door 150 gram
  23. gehakte diepvriesspinazie, ontdooid en drooggedept zodat al
  24. het overtollige vocht is verwijderd. Voeg indien nodig extra
  25. bloem toe. Kruidenpasta: voeg in stap 1 vier eetlepels verse
  26. kruiden aan de droge ingrediënten toe.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie