basis tomatenroomsaus

Deze eenvoudige tomatenroomsaus smaakt superlekker op pasta of bij een stukje kip. Met een paar ingrediënten zet je deze klassieke saus in een handomdraai op tafel. Ja, zélfs als je ze nog nooit gemaakt hebt...

Ingrediënten voor 23 personen

Bereidingswijze

  1. verwarm de olie in een pan en bak de look 1 minuut. voeg de tomaat uit blik toe en laat 5 minuten koken op laag vuur. haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. zet terug op het vuur en voeg de room, italiaanse kruiden en de bouillontablet toe en breng aan de kook. laat 15 minuten sudderen op laag vuur. voeg de verse tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout naar smaak. laat een nacht afgedekt in de koelkast staan.

Tip

Tomatenroomsaus wordt nóg lekkerder na een nachtje 'rusten' in de koelkast

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?