Barbecue mosselspiesjes met courgette en aardappelsalade

Wist je dat je mosselen ook op de barbecue kan leggen? Prik ze op een satéstokje voor een origineel spiesje waar iedereen van opkijkt.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de aardappels in blokjes en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Afgieten en met een beetje koud water afspoelen en laten afkoelen. Verwarm de grill voor of steek de BBQ aan.
  2. Snijd de prei in zeer smalle ringen en de courgette in 6 niet al te dunne lange plakken. Snijd van de paprika 6 mooie platte rechthoekige stukken en snijd de rest van de paprika’s in kleinere stukjes. Rijg de mosselen met de kleine stukjes paprika ertussen aan 4 spiesen. Bestrijk de spiesjes, de stukken paprika en de plakken courgette met Becel Original.
  3. Was de citroen, rasp de schil fijn en pers de citroen uit. Hak de peterselie fijn. Meng in een grote schaal de yoghurt met de citroenschil, het sap (voeg niet alles in een keer toe maar proef eerst om te weten of de dressing niet te zuur wordt), de peterselie en grof gemalen peper naar smaak. Voeg de prei en de aardappelblokjes toe.
  4. Rooster de stukken paprika en de plakken courgette 7 minuten en de mosselspiesjes ca. 4 minuten op de BBQ of grill. Leg ze op 2 borden, bestrooi eventueel met nog wat peterselie en geef de aardappelsalade erbij.

Tip

Als je mosselen schoonmaakt voor je mosselen op de barbecue, verwijder je best ook de baarden van de mosselen: trek de draden er gewoon met duim en wijsvinger uit.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?