Recept 05 (0 stemmen)

Banoffee pie

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. op hoog vuur 4 eetlepels licht bruine basterdsuiker in anti aanbakpan en schud de suiker even totdat hij verdeeld is over de bodem
  2. in de blender 2 bananen een scheut melk 100 ml - mixen tot het glad is
  3. kant en klare taartvorm (vlaaibodem)
  4. als suiker caramelliseert dan het melkbananenmengsel erbij schudden tot alles door elkaar zit
  5. daarna blijven roeren zo egaal mogelijk - dan mengsel op de taartbodem (oppassen het is erg heet) - verdelen
  6. (schoonmaken van de pan als volgt: water in de pan en laten sudderen op het vuur incl lepel)
  7. taartbodem met mengsel 10 min laten afkoelen
  8. neem 2-3 bananen en haal de schil eraf - schuin in plakken snijden
  9. verdeel ze slordig over de taart - de hele bodem moet bedekt zijn
  10. slagroom in een kommetje 300 ml - er mag iets suiker bij
  11. slagroom kloppen tot het net niet helemaal stijf is
  12. 1 el koffiesiroop marmeren door de slagroom - op de taart lepelen in het midden en verdelen
  13. vanillepasta 1 koffielepel verdelen over de taart
  14. nu met een groot mes van een reep pure chocolade schilfers schaven en verdelen over de taart

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie