Ingrediënten voor 11 personen

Bereidingswijze

 1. Bananencake
 2. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de helft van de bananen in plakjes en pureer de overige helft. Vet de taartvorm in met wat olie. Verdeel de plakjes banaan over de bodeBananencake
 3. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de helft van de bananen in plakjes en pureer de overige helft. Vet de taartvorm in met wat olie. Verdeel de plakjes banaan over de bodem van de schaal. Meng de gepureerde banaan met het ei en de olie. Meng de suiker met de bloem, bakpoeder, zout en kaneelpoeder. Meng dit met de gepureerde banaan tot een glad beslag. Schep het beslag over de bananenplakjes in de taartvorm. Bak de cake 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen.
 4. Toffee
 5. Laat voor de saus de suiker in een pan smelten tot er karamel ontstaat. Verwarm in een ander pannetje de room tot deze bijna kookt en blus hiermee de karamel af. Uitkijken, karamel gaat nu hevig borrelen! Roer goed door tot een gladde saus en voeg als laatste de boter toe. Voeg een mespuntje zout toe. Roer alles goed door elkaar. Laat de toffee afkoelen op een plaatje.
 6. Toffeeroom
 7. Klop de slagroom stijf. Schep de helft van de toffee door de opgelopte room.
 8. Bannoffee
 9. Verdeel de toffeeroom over de bananencake. Schaaf krullen van de chocolade en verdeel deze over de taart. Beleg met plakjes banaan. Garneer de cake met de overige toffee. m van de schaal. Meng de gepureerde banaan met het ei en de olie. Meng de suiker met de bloem, bakpoeder, zout en kaneelpoeder. Meng dit met de gepureerde banaan tot een glad beslag. Schep het beslag over de bananenplakjes in de taartvorm. Bak de cake 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen.
 10. Toffee
 11. Laat voor de saus de suiker in een pan smelten tot er karamel ontstaat. Verwarm in een ander pannetje de room tot deze bijna kookt en blus hiermee de karamel af. Uitkijken, karamel gaat nu hevig borrelen! Roer goed door tot een gladde saus en voeg als laatste de boter toe. Voeg een mespuntje zout toe. Roer alles goed door elkaar. Laat de toffee afkoelen op een plaatje.
 12. Toffeeroom
 13. Klop de slagroom stijf. Schep de helft van de toffee door de opgelopte room.
 14. Bannoffee
 15. Verdeel de toffeeroom over de bananencake. Schaaf krullen van de chocolade en verdeel deze over de taart. Beleg met plakjes banaan. Garneer de cake met de overige toffee.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?