Bananentaart

1 (1)
75 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Mix de margarine, poedersuiker, zout en vanillesuiker tot een gladde massa. Voeg één voor één de eierdooiers toe.
  3. Klop het eiwit stijf en meng het samen met de bloem onder het beslag. Mix alles en voeg er dan de schijfjes banaan en 1 koffielepel maanzaadjes aan toe.
  4. Vet een ronde bakvorm in (diameter: 25 centimeter) en bestrooi de binnenkant met broodkruimels. Doe het beslag erin.
  5. Plaats de bakvorm in de oven en laat het beslag 50 minuten bakken. Prik met een tandenstoker of een houten satéstokje in het midden van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
  6. Bedek de taart met de zure room en bestrooi met de overige maanzaadjes (of gewoon met poedersuiker).

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door peteke op 03 mei 2019 om 19u22

En wat moet je met de 6 EL suiker en het bakpoeder doen

Gepost door Solo op 14 mei 2019 om 12u09

Dag peteke, bedankt voor je vraag! De suiker en het bakpoeder mag samen met het eiwit, de bloem, het bakpoeder en de overgebleven suiker onder het beslag gemengd worden. Veel bakplezier! Groetjes van het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?