Bananenbrood

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 rijpe bananen
  • 100 ml arachide olie
  • 12 gr Canderel suiker
  • 250 gr bloem
  • 1 Ei
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 2,5 theelepel Bakpoeder
  • 1/4 theelepel Zout
  • 2 lepels Melk
  • 1 kop Gesneden nootjes naar smaak (ik gebruik walnoten & cashew noten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gr Bruine suiker

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 160° C + bakvorm invetten (ik gebruik een gewone cakevorm)
  2. Mix suiker, vanille extract, eitje, bananen, olie en melk in een kom
  3. Voeg bloem, bakpoeder, zout en helft van de nootjes toe
  4. De kaneel en de bruine suiker meng je samen in een apart kommetje. Dit vormt de Struesel
  5. Giet een dunne laag deeg in de bakvorm, strooi de struesel erover, en nadien de rest van het deeg daarover
  6. Strooi de rest van de nootjes over het deeg en duw ze er een beetje in.
  7. Bak ongeveer 40 minuten of doe de test met een mes (indien je met je mes een diepe snede maakt in de cake en het eruit haalt, mag er geen deeg aan je mes hangen)
  8. SMAKELIJK :)

Tip

Ik gebruik Canderel suiker (vanwege toch iets minder calorieën :D) maar je kan ook gewone suiker gebruiken. Dan heb je 120gr nodig ;)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?