Dit brood is heerlijk en staat bol van de bananen. Getoast is het ook heel lekker. Zeker als je het besmeert met roomboter.Als je dit recept eenmaal geprobeerd hebt dan zul je nooit meer overrijpe bananen weggooien!
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius / Gasovenstand Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in.
Meng de bloem, baksoda en zout in een grote kom.
Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is.
Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar.
Giet het mengsel in de cakevorm. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar.
Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
Baksoda
Baksoda wordt ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) genoemd. Het helpt het deeg luchtiger te maken. Je kunt dit bij de drogist krijgen of in een speciaalzaak (ook wel onder de naam baking soda). Je kunt baksoda eventueel vervangen door bakpoeder, of zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem met bakpoeder/baksoda.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door hedwigske op 24 maart 2015 om 11u27
superlekker en heel gemakkelijk te maken !
Gepost door Love to Cook op 24 maart 2015 om 13u48
Hey hedwiske bedankt voor je reactie.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?