Altijd weten wat je gaat eten?
bananenbrood
-
125 gram boter
-
125 gram suiker
-
1 mespuntje zout
-
3 eieren
-
200 gram patisseriebloem
-
50 gram amandelpoeder
-
1/2 zakje bakpoeder
-
3 kleine bananen
-
2 el citroensap
Bereidingswijze
- 1/ Verwarm de oven tot 180°C
- 2/Vet een broodvorm in met de maïsolie en bestrooi met een beetje amandelpoeder.
- 3/smelt de boter en roer samen met de suker tot een schuimige massa.
- 4/Splits de eieren
- 5/Klop de eiwitten met het zout tot sneeuw.
- 6/klop de dooiers 1 voor 1 door de boter-suikermassa .
- 7/zeef de bloem,bakpoeder en amandelpoeder door de boter-suikermassa en meng tot een glad beslag.
- 8/Pel en plet de bananen en voeg ze dan samen met het citroensap door het beslag.
- 9/ schep nu rustig de geklopte eiwitten door het beslag
- 10/Doe het beslag in de broodvorm en strijk glad.
- 11/bak het brood ongeveer 40 min.
- 12/ ontvorm en laat afkoelenop een rooster .
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?