Bananen-notencake

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 gr boter
  • 170 gr rietsuiker
  • 2 eitjes
  • 1 zakje vanillesuiker (of beetje extract)
  • 400 gr geplette banaan
  • 100 gr gehakte walnoten
  • 250 gr bloem

Bereidingswijze

  1. - Verwarm eerst de oven voor op 180°C
  2. - Klop boter en rietsuiker tot een luchtig mengsel.
  3. - Voeg de vanille en de eieren één voor één toe. Klop tot een schuimig geheel.
  4. - Prak de bananen grof met een vork.
  5. - Voeg de bananen aan het deeg toe, samen met de gehakte walnoten en de bloem.
  6. - Giet het mengsel in een beboterde en bebloemde cakevorm
  7. - Bak ongeveer 1 uur in de oven.
  8. EXTRA: Dit smaakt heerlijk na een lange herfstwandeling, MET EEN GLAASJE VANILLEJENEVER!!

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Freinage op 06 februari 2017 om 11u05

Is bij jullie in Belgie bloem gelijk aan zelfrijzend bakmeel? Als je het recept volgt rijst de cake nooit. Of je werkt met zelfrijzend bakmeel of met bloem en bakpoeder. Erg vervelend voor mensen die blindelings het recept volgen en weer opnieuw bananen en noten moeten gaan halen, bedankt!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?