Ingrediënten voor 6 personen
- 1 vel bladerdeeg 21 x 21 cm (diepvries)
- 2 rijpe bananen
- 2 eetl citroensap
- 2 à 3 eetl amandelschilfers
- 1 ei
- 1/2 koffielepel kaneel
Bereidingswijze
- Laat het bladerdeeg 15 min ontdooien op kamertemperatuur
- Plet de bananen en besprenkel met het citroensap
- Klop het ei los
- Rol het bladerdeeg ui in de lengte en snij in 6 gelijke delen.
- Leg op het midden van elk vel wat bananenmengeling. Bestrooi met het kaneelpoede en verdeel er de amandelschilfers over.
- Plooi bij elk vel bladerdeeg de 4 hoeken dicht naar het midden toe en duw de openingen toe door het deeg met de vingers licht op elkaar te drukken. Strijk in met het los geklopt ei.
- Plaats de koeken op een beboterde ovenplaat en bak ze gedurende 25 à 30 min in de voorverwarmde oen op 180°C
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?