Bananasplit- taart

Ingrediënten voor 12 personen

  • 100 gr + een beetje boter
  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 200 gr gemalen hazelnoot
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • 200 gr ferrero rocher
  • 125 gr crème fraîche
  • 7 el advokaat
  • 400 gr slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 3 rijpe bananen
  • 50 gr pure chocolade
  • poedersuiker
  • plastic zakje

Bereidingswijze

  1. - vet een springvorm van ca 26cm doorsnede) in met wat boter
  2. - scheid de eieren
  3. - roer 100 gr boter en de suiker tot een crème, roer de eierdooiers erdoorheen
  4. - mix de gemalen hazelnoot met het bakpoeder en roerde mix door de botercrème
  5. - klop het eiwit samen met 1 el koud water en een snufje zout stijf en schep het voorzichtig door de crème
  6. - verdeel het deeg over de springvorm en bak de bodem ca 30 min in een voorverwarmde oven van 150°C
  7. - neem de taartbodem uit de oven, laat hem even afkoelen in de springvorm en stort hem vervolgens op het werkblad, laat vervolgens volledig afkoelen
  8. - prak de ferrero rocher met een vork fijn in een grote schaal
  9. - voeg de crème fraîche en 4 el advocaat toe er roer het geheel goed door elkaar
  10. - klop de slagroom stijf en voeg al roerende de slagroomversteviger toe
  11. - schep de slagroom voorzichtig door de ferrero-massa
  12. - hol de taartbodem uit met een lepel, laat een rand van 2 cm zitten
  13. - brokkel de verwijderde bodem met de hand fijn
  14. - schil de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze op de bodem
  15. - giet ca 3 el advocaat over de bananen
  16. - strijk de ferrero-crème met een schuimspaan over de bananen uit
  17. - strooi hier de verkruimelde bodem overheen en zet de taart minstens 1 uur koud weg
  18. - smelt de chocolade, vul het plastic zakje met de gesmolten chocolade en knip een klein puntje onder uit het zakje
  19. - versier de taart met dunne slierten chocolade
  20. - laat de chocolade goed drogen en strooi tot slot wat poedersuiker over de banansplit-taart
  21. Deze taartbodem kan perfect ingevroren worden.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?