Recept 55***** (1 stem)

Banana split cupcakes

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de boter met de suiker tot een romige massa.
  2. Voeg een voor een de eieren toe.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder bij het deeg.
  4. Roer het vanille-extract door de mascarpone, voeg dan toe aan het deeg.
  5. Prak de banaan en voeg ze toe aan het deeg.
  6. Vul cupcakevormpjes tot 2/3.
  7. Bak 20 minuten in een op 170° voorverwarmde oven.
  8. Laat de cupcakes 5 minuten in het bakblik en haal ze dan uit de vorm om op een rooster te laten afkoelen.
  9. Klop 150 ml slagroom stijf met vanillesuiker, spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes en zet ze in de koelkast.
  10. Maak ganache met 50 ml room en 50 g chocoladecallets. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur en lepel op elke slagroomtoef een eetlepel chocoladeganache.
  11. Werk af met een maraschinokers en cupcakesprinkels.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Bajella op 13 augustus 2012 om 20u59

WAWH A la carte, dat ziet er lekker uit. Laat maar komen , die bakrecepten.Ik ben ook zo n bakfanaat.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie