Recept 05 (0 stemmen)

Banaanmousse met ananas en passievrucht

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.
  2. Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer nodig)met het sap van 1 limoen en 30 gr rietsuiker.
  3. Prak de banaan fijn en meng met het sap van 1/2 limoen en de verse kaas.
  4. Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door, (de pitjes gooi je weg) en meng met 40 g rietsuiker.
  5. Knip de gelatine blaadjes middendoor en laat enkele minuten weken in een grote kom koud water.
  6. Bereiding:
  7. verwarm het ananas-limoensap zachtjes trot de suiker volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.
  8. Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart)
  9. Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas – limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of –glaasjes en laat gedurende minstens 1.5 u opstijven in de koelkast.
  10. Verwarm het passievruchtsap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende 1/2 uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.
  11. Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en laat nog eens minstens 2u opstijven in de koelkast.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door JolienL op 07 april 2014 om 22u08

In de titel staat met passievrucht maar in het recept vind ik hier niets van terug...wel wordt er over 6 kiwi's gesproken...zou dit het foutje zijn?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie