Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Banaan-amandelmuffins

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties12 porties
gemiddeld
nagerecht
Amerikaans
gebak
recipe image Banaan-amandelmuffins
  • 1 grote of twee kleine rijpe bananen
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 350 g zelfrijzende bakmeel
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 50 g geschaafde amandelen
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren muffinvormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Pel de banaan en prak fijn met een vork.
  3. Meng de Solo in een grote kom met de suiker, klop 2-3 minuten met een pollepel of mixer. Zeef het meel, het bakpoeder en een snufje zout erboven. Voeg de kaneel, de geprakte banaan, de eieren en de melk toe en klop met een pollepel of mixer 2-3 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
  4. Roer de amandelen erdoor.
  5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.
Je kunt de muffins versieren met (bananen)schuimpjes die je er met wat glazuur (een paar lepels poedersuiker met een heel klein beetje water gemengd tot een dik papje) op kunt plakken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.