Recept 45**** (1 stem)

Balletjes met tomatensaus

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij grof.
  2. Schil de wortelen en snij in de lengte in twee, vervolgens in niet te fijne blokjes.
  3. Spoel de stengels van de selder en snij vervolgens in niet te fijne halve maantjes.
  4. Snij de helft van de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  5. Meng het gehakt met het ei en enkele eetlepels paneermeel, kruid met nootmuskaat en pezo.
  6. Vorm met vochtige handen gehaktballen van het gehakt.
  7. Verhit drie eetlepels olie van de gedroogde tomaten en korst hierin de balletjes mooi bruin.
  8. Leg de uien, de wortelen, de selder, de gesneden tomaten en de gedroogde tomaten rond de gehaktballetjes, kruiden met cayennepeper, de oregano en het takje tijm.
  9. Overgiet met de rode wijn en laat onder niet volledig gesloten deksel 20 à 30 minuten garen, roer af en toe eens om.
  10. Maak een kruis op de kop van de overige tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water en vervolgens in ijswater.
  11. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  12. Laat de tomatenblokjes 5 minuten meestoven.
  13. Serveer de balletjes met zelfgemaakte frietjes en mayonaise.
  14. Tip: voor de liefhebbers, 1 geschilde rode paprika in blokjes gesneden, toevoegen samen met de andere groenten.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie