Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- 2 wortelen
- 3 stengels witte selder zonder blad
- 800 gr vleestomaten
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 100 gr gedroogde tomaten in olie
- 2 dl rode wijn
- nootmuskaat
- cayennepeper
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 takje tijm
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Pel de uien en snij grof.
- Schil de wortelen en snij in de lengte in twee, vervolgens in niet te fijne blokjes.
- Spoel de stengels van de selder en snij vervolgens in niet te fijne halve maantjes.
- Snij de helft van de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
- Meng het gehakt met het ei en enkele eetlepels paneermeel, kruid met nootmuskaat en pezo.
- Vorm met vochtige handen gehaktballen van het gehakt.
- Verhit drie eetlepels olie van de gedroogde tomaten en korst hierin de balletjes mooi bruin.
- Leg de uien, de wortelen, de selder, de gesneden tomaten en de gedroogde tomaten rond de gehaktballetjes, kruiden met cayennepeper, de oregano en het takje tijm.
- Overgiet met de rode wijn en laat onder niet volledig gesloten deksel 20 à 30 minuten garen, roer af en toe eens om.
- Maak een kruis op de kop van de overige tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water en vervolgens in ijswater.
- Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Laat de tomatenblokjes 5 minuten meestoven.
- Serveer de balletjes met zelfgemaakte frietjes en mayonaise.
- Tip: voor de liefhebbers, 1 geschilde rode paprika in blokjes gesneden, toevoegen samen met de andere groenten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?