Balletjes met krieken

Maak vanavond deze balletjes met krieken. Een bijzondere klassieker die heel erg lekker smaakt met een dikke snede bruin brood.

1 (1)
35 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Stoof ze aan in een eetlepel Solo. Doe ze samen met het rauwe gehakt, het ei en het paneermeel in een mengkom en kneed alles goed door.
  2. Snipper de peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en meng opnieuw. Rol balletjes van 3 cm van het gehakt.
  3. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en bak er de balletjes goudbruin en gaar in. Houd warm.
  4. Giet de krieken door een vergiet en vang het sap op. Verwarm het sap in een sauspan, voeg het
  5. vanillepuddingpoeder toe en roer met een garde tot het sap indikt tot saus. Voeg de krieken er opnieuw bij en laat zachtjes opwarmen.
  6. Schep op elk bord een portie balletjes en lepel er de warme kriekensaus overheen. Serveer met een dikke snede vers bruin brood.

Tip

Koken voor morgen? Bewaar de gebakken balletjes in de kriekensaus in de koelkast en warm ze zachtjes op in de microgolfoven. Ook ideaal als snelle lunch!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door maloutje op 12 september 2019 om 14u53

gewoon lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?