Recept 35*** (26 stemmen)

Balletjes in Tomatensaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de andere ingrediënten en vorm gelijke bolletjes.
  2. Laat 100 g boter bruin worden in de bakpan en zet er de balletjes in aan. Gaar verder onder een deksel.
  3. Voor de saus:
  4. Smelt 50 g boter in een kookpan en stoof er de ajuin en de champignons in aan. Haal de groenten uit de pan en doe er de rest van de boter bij. Doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Maak een roux door daar nog de melk en 3 dl water door te roeren tot een egale massa. Smelt er de bouillonketeltjes onder en werk af met de tomatenpuree. Laat even doorkoken op een zacht vuur. Werk af met het citroensap.
  5. Breng op smaak en meng er de balletjes onder.
Tip

Presenteer met smeuïge aardappelpuree en werk af met bladpeterselie.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door ElkeDautz op 24 februari 2018 om 16u46

Superlekker!!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?