Balletjes in Tomatensaus

Je gezin vandaag verwennen met comfortfood waar iedereen happy van wordt? Met balletjes in tomatensaus scoor je altijd!

28 (28)
20 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de andere ingrediënten en vorm gelijke bolletjes.
  2. Laat 100 g boter bruin worden in de bakpan en zet er de balletjes in aan. Gaar verder onder een deksel.
  3. Voor de saus:
  4. Smelt 50 g boter in een kookpan en stoof er de ajuin en de champignons in aan. Haal de groenten uit de pan en doe er de rest van de boter bij. Doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Maak een roux door daar nog de melk en 3 dl water door te roeren tot een egale massa. Smelt er de bouillonketeltjes onder en werk af met de tomatenpuree. Laat even doorkoken op een zacht vuur. Werk af met het citroensap.
  5. Breng op smaak en meng er de balletjes onder.

Tip

Presenteer met smeuïge aardappelpuree en werk af met bladpeterselie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door ElkeDautz op 24 februari 2018 om 16u46

Superlekker!!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?