Balletjes in tomatensaus

Je gezin vandaag verwennen met comfortfood waar iedereen happy van wordt? Met balletjes in tomatensaus scoor je altijd!

29 (29)
30 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, broodkruim, de kruiden, de citroenrasp en peper en zout naar smaak. Vorm er gelijke gelijke balletjes van.
  2. Laat 30 g boter bruin worden in de bakpan en bak de balletjes rondom bruin. Schud de pan regelmatig zodat de balletjes mooi bruinen. Gaar verder met de deksel op de pan.
  3. Smelt voor de saus 40 g boter in een kookpan en stoof er de ui en de champignons in aan. Haal de groenten uit de pan en doe er de rest van de boter bij. Doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper.
  4. Maak een roux door daar nog de melk en 3 dl water door te roeren tot een egale mengsel. Smelt er de bouillonketeltjes onder en werk af met de tomatenpuree. Laat even doorkoken op een zacht vuur. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout en schep er de balletjes door.

Tip

Presenteer met smeuïge aardappelpuree en werk af met bladpeterselie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door ElkeDautz op 24 februari 2018 om 17u46

Superlekker!!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?