Recept 35*** (1 stem)

Balletjes in tomatensaus

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1) Meng gehakt (met chapeluur en kruiden)
  2. 2) Voeg wat peper en zout toe (naar eigen smaak)
  3. 3) Maak balletjes van ongeveer 1cm (of naar eigen keuze)
  4. 4) Breng wat aan de kook, als het net begint te koken, voeg je voorzichtig balletjes toe. Het water kan je licht zouten (naar eigen keuze).
  5. 5) Laat dit ongeveer een dikke 5 minuten koken
  6. 6) Giet af (voorzichtig damp is heet)
  7. 7) Laat wat boter (solo) smelten in de pan, bak dan de balletje even op (zodat ze een mooie lichte bruine kleur krijgen) haal van het vuur.
  8. 8) Maak de saus als op de verpakking (ik nam van knor tomatensaus= 250ml water/ zakje). Ik gebruikte er een 5 a 6 zakje voor.
  9. 9) Bij dikkere saus neem je iets minder water en bij lichter (dunnere) saus wat meer.
  10. 10) Saus klaar? Voeg dan balletjes toe en roer goed om.
  11. Ik maakte hier puree bij heerlijk, laat het smakken!!!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie