Ballekes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 4 wortels( winter)
  • 4 ajuinen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes(70gram) gecon.tomatenpuree
  • 2.5 kilo gepelde tomaten(blik)
  • gedr.basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng gehakt met ei en paneermeel en rol er balletjes van. Kook in water gaar.
  2. Wortels + ajuin en look fruiten in olie. 200gr tomatenpuree en 2.5 kg tomaten in blik bijvoegen. 30 tot 60 minuten laten sudderen. Mixen. Gedroogde basilicum toevoegen naar smaak . peper en zout toevoegen.Balletjes bij saus voegen en nog laten doorwarmen. Heel lekker met aardappelpuree.
  3. Opgelet; de saus is voor meerdere keren. Je kan ze invriezen in portie's van ong. 300 à 400 gram voor 4 personen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?