Ballekes in tomatensaus à la José

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ajuin
  • 1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes (400 gr)
  • 1 blik water (of bouillon indien de balletjes vers bereid worden)
  • 1 blikje tomatenconcentraat (70 gr)
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 klontjes suiker
  • peper & zout (naar smaak)
  • pili-pili (naar smaak, maar voorzichtig)
  • 1 blokje runderbouillon (of bouillon van de balletjes bereiding)
  • 1 koffielepel paprika
  • 1 eetlepel bakboter
  • maïzena express (indien nodig om de saus aan te dikken)
  • 600 gram gemengd gehakt

Bereidingswijze

  1. Verse balletjes:
  2. - spreid het gehakt open in een platte schotel
  3. - doe er 1 volledig ei in
  4. - kruid naar smaak met peper en zout
  5. - meng alles goed door elkaar
  6. - breng een kookpot water aan de kook en voeg er een blokje rundsbouillon aan toe.
  7. - rol de balletjes, niet te dik maar ook geen soepballetjes
  8. - laat de balletjes +/- 10 min. in de kokende bouillon garen (niet roeren)
  9. - schep de balletjes uit de bouillon en doe ze in een diep bordDe tomaten saus
  10. - versnijd de ajuin, smelt de boter en stoof de ajuin tot die mooi glazig oogt
  11. - voeg de gepelde tomaten toe en hervul het blik met water (of bouillon)
  12. - giet het water (of de bouillon) in de pot
  13. - voeg het tomatenconcentraat toe
  14. - kruid met peper, zout, pili-pili en paprika, voeg de blaadjes laurier en de takjes tijm toe
  15. - roer alles rustig onder op een licht vuur
  16. - wanneer de saus wat begint te dikken voeg je de balletjes toe
  17. - roer zachtjes door
  18. - wanneer de saus niet dik genoeg is, kan je er een beetje maïzena express aan toevoegen
  19. - laat alles op een laag vuur pruttelen

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?