Altijd weten wat je gaat eten?
Ballekes in tomatensaus à la José
-
1 ajuin
-
1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes (400 gr)
-
1 blik water (of bouillon indien de balletjes vers bereid worden)
-
1 blikje tomatenconcentraat (70 gr)
-
3 blaadjes laurier
-
2 takjes tijm
-
2 klontjes suiker
-
peper & zout (naar smaak)
-
pili-pili (naar smaak, maar voorzichtig)
-
1 blokje runderbouillon (of bouillon van de balletjes bereiding)
-
1 koffielepel paprika
-
1 eetlepel bakboter
-
maïzena express (indien nodig om de saus aan te dikken)
-
600 gram gemengd gehakt
Bereidingswijze
- Verse balletjes:
- - spreid het gehakt open in een platte schotel
- - doe er 1 volledig ei in
- - kruid naar smaak met peper en zout
- - meng alles goed door elkaar
- - breng een kookpot water aan de kook en voeg er een blokje rundsbouillon aan toe.
- - rol de balletjes, niet te dik maar ook geen soepballetjes
- - laat de balletjes +/- 10 min. in de kokende bouillon garen (niet roeren)
- - schep de balletjes uit de bouillon en doe ze in een diep bordDe tomaten saus
- - versnijd de ajuin, smelt de boter en stoof de ajuin tot die mooi glazig oogt
- - voeg de gepelde tomaten toe en hervul het blik met water (of bouillon)
- - giet het water (of de bouillon) in de pot
- - voeg het tomatenconcentraat toe
- - kruid met peper, zout, pili-pili en paprika, voeg de blaadjes laurier en de takjes tijm toe
- - roer alles rustig onder op een licht vuur
- - wanneer de saus wat begint te dikken voeg je de balletjes toe
- - roer zachtjes door
- - wanneer de saus niet dik genoeg is, kan je er een beetje maïzena express aan toevoegen
- - laat alles op een laag vuur pruttelen
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?