Ingrediënten voor 8 personen
- 1 pak filodeeg (diepvries)
- 250 gram gemengde noten
- 50 gram acaciahoning
- 100 gram boter
- kaneel
- 100 gram suiker
- oranjebloesemwater
Bereidingswijze
- • Ontdooi het filodeeg en snij in vellen ter grootte van de ovenschotel.
- • Smelt de boter en smeer de ovenschotel hier goed mee in.
- • Smeer de vellen filodeeg in met boter.
- • Leg 5 à 6 lagen beboterde vellen op de bodem van de ovenschotel.
- • Cutter de noten met de suiker en de kaneel en strooi hiervan een laagje in de ovenschotel op het deeg. Besprenkel met oranjebloesem en leg hierover 5 à 6 lagen beboterde vellen filodeeg.
- • Bestrooi nogmaals met het notenmengsel en besprenkel met oranjebloesem. Druk alles goed aan.
- • Bedek alles met 5 à 6 beboterde vellen filodeeg en snij het geheel in vierkante blokken. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 minuten.
- • Warm de honing op en bestrooi met kaneel. Haal de ovenschotel uit de oven en overgiet met de warme honing.
- • Laat de baklava 4 uur rusten alvorens te serveren
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?