Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 pak filodeeg (diepvries)
  • 250 gram gemengde noten
  • 50 gram acaciahoning
  • 100 gram boter
  • kaneel
  • 100 gram suiker
  • oranjebloesemwater

Bereidingswijze

  1. • Ontdooi het filodeeg en snij in vellen ter grootte van de ovenschotel.
  2. • Smelt de boter en smeer de ovenschotel hier goed mee in.
  3. • Smeer de vellen filodeeg in met boter.
  4. • Leg 5 à 6 lagen beboterde vellen op de bodem van de ovenschotel.
  5. • Cutter de noten met de suiker en de kaneel en strooi hiervan een laagje in de ovenschotel op het deeg. Besprenkel met oranjebloesem en leg hierover 5 à 6 lagen beboterde vellen filodeeg.
  6. • Bestrooi nogmaals met het notenmengsel en besprenkel met oranjebloesem. Druk alles goed aan.
  7. • Bedek alles met 5 à 6 beboterde vellen filodeeg en snij het geheel in vierkante blokken. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 minuten.
  8. • Warm de honing op en bestrooi met kaneel. Haal de ovenschotel uit de oven en overgiet met de warme honing.
  9. • Laat de baklava 4 uur rusten alvorens te serveren

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?