Baisers de Namur

Gepost door Maïzena

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Start met het koekjesdeeg. Klop het eiwit met de kristalsuiker tot sneeuw. Meng in een kom de Maïzena, het amandelpoeder en de poedersuiker. Spatel er daarna het opgeklopte eiwit voorzichtig door tot je een homogeen beslag krijgt.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met het beslag en spuit een even aantal toefjes op 3 cm van elkaar op het bakpapier. Garneer de toefjes met bloemsuiker, cacaopoeder en amandelschilfers.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes gedurende 10 minuten krokant. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  5. Bereid de koffieroom. Klop de eidooiers licht schuimig in een mengkom. Verhit het water met de suiker op een zacht vuurtje tot 120 graden (werk nauwkeurig: gebruik hiervoor een kookthermometer). Kook in tot een suikerstroop – als je grote belletjes ziet die traag openbarsten is de juiste dikte bereikt. Laat de stroop kort afkoelen.
  6. Giet de suikerstroop in een dun straaltje al kloppend bij de eidooiers. Voeg dan de zachte boter / Solo in kleine nootjes toe terwijl je blijft verder kloppen. Voeg ten slotte de koffie toe en roer tot een mooie, gladde crème.
  7. Spuit de koffiecrème met behulp van een spuitzak op de helft van de koekjes en sluit ze met de andere helft. Heerlijk bij een kopje versgezette koffie!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Johan1958 op 10 oktober 2013 om 16u26

ziet er lekker uit en oogt vooral feestelijk, dus iets wat ik uitproberen zal

Hoeveel sterren geef jij dit recept?