Ingrediënten voor 6 personen

  • 6 eieren
  • 250 gr bloemsuiker
  • 25 gr bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml room
  • vanillearoma

Bereidingswijze

  1. De eieren splitsen. De eiwitten stijfslaan en geleidelijk al kloppend 150 g poedersuiker toevoegen. Vervolgens de resterende poedersuiker met de bloem en de vanillesuiker mengen en het mengsel door het eiwit spatelen. Een bakplaat beboteren en met bloem bestuiven. Het mengsel in een spuitzak (met glad mondje) scheppen en op de bakplaat repen spuiten. Het eiwit met fijne kristalsuiker bestrooien. De bakplaat 1 uur in de oven (100?C) zetten. De bakplaat uit de oven nemen, de schuimpjes voorzichtig omdraaien en de schuimpjes nog 3 uur met de ovendeur op een kier drogen. De schuimpjes laten afkoelen. De room met enkele druppels vanillearoma (en eventueel suiker) stijfkloppen en de schuimpjes hiermee aan een kant royaal bestrijken. Een tweede schuimpje erop drukken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Hier scoor je vast ook mee

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?