Recept 05 (0 stemmen)

Baileys crème brûlée

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Verwarm de slagroom met het vanillestokje en de zaadjes op laag vuur. Klop in een kom het ei, de eierdooiers en suiker licht en luchtig. Roer de mascarpone erdoor. Verwijder het vanillestokje en voeg onder voortdurend kloppen de warme room en Baileys toe.
  3. Verdeel over 6 ovenvaste bakjes van 250ml inhoud of 8 bakjes van 185ml. Zet de bakjes in een braadslede en eog kokend water toe tot halverwege de buitenkant van de bakjes.
  4. Bak 45 min.in de oven, of tot de crème stevig is. Neem uit de oven, laat afkoelen en zet dan 2 à 3 uur in de koelkast.
  5. Bestrooi de crème brûlée vlak voor het serveren met de extra suiker en zet ze 2 à 3 min.onder een hete grill of karameliseer de bovenkant met een bruléebrander goudbruin. Serveer direct met de frambozen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie