Altijd weten wat je gaat eten?
Bahiaanse kippenreepjes
Bereidingswijze
- 1 cm verse gember
- 1.Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met 1 eetlepel olijfolie.
- 2.Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden half pepertje toe en de geraspte gember.
- 3.Meng 2 min.
- 4.Voeg dan de tomaten toe, 60 g pinda's en de kokosmelk.
- 5.Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
- 6.Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en roer regelmatig.
- 7.Giet het sap van ½ limoen in de steelpan bij de saus.
- 8.Mix fijn tot de saus glad is.
- 9.Voeg naar smaak, 5 à 10 cl water toe zodat de saus dunner wordt.
- 10.Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven.
- 11.Kruid met zout en peper en werk af met koriander.
- 12.Dien warm op, bestrooid met 1 eetlepel gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen.
- 13.Geef er witte rijst bij.
- Kooktip
- Zoals alle stoofschotels met tomaat, zal ook deze opgewarmd nog lekkerder zijn; aarzel dus niet om dit gerecht vooraf te bereiden.
- Alternatief: Vervang de helft van de kip door scampi's, een ongewone combinatie voor ons, maar heel courant in Zuid-Amerika.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?