Ingrediënten voor 4 personen
- 25 gr boter
- 500 gr prei (in smalle ringen)
- 125 ml crème fraiche
- zout en peper
- 1/2 theel kerriepoeder
- 100 gr bacon (in plakjes)
- 8 plakken filodeeg van 24x24cm
- 1 ei (losgeklopt)
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 1 el arachideolie of zonnebloemolie
Bereidingswijze
- - verwarm de oven voor op 200°C
- - verhit de boter en bak hierin op een laag vuurtje de prei 2 minuten
- - voeg de crème fraiche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is
- - peper, zout en kerriepoeder toevoegen
- - rooster de bacon licht in een droge hete pan
- - snijd ca 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg
- - leg ze overlappend naast elkaar over de bodem van een springvorm (24cm) en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen
- - schep het ei en de kaas door het preimengsel
- - verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop
- - sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af
- - bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in 20-25 minuten lichtbruin
- TIP:
- - lekker met een tomatensalade
- - als je de bacon weglaat, heb je een prima vegetarisch gerecht
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 15 mei 2012 om 14u50
Dank je wel voor de vraag. Met bladerdeeg kan het inderdaad ook.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?