Recept 05 (0 stemmen)

Aziatische slavinken

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, het gemberpoeder en het vijfkruidenpoeder. Voeg ook de helft van de sambal en de ketjap toe. Draai er acht gehaktballen van. Maak de gehaktballen iets langwerpig (in de vorm van een slavink) en omwikkel ze met 1 of 2 plakjes ontbijtspek. Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin. Voeg het water toe, roer de aanbaksels los en laat deze 10 minuten garen op laag vuur. Voeg vervolgens de rest van de ketjap en sambal toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus. Leg de slavinken in een schaal en giet er wat jus overheen. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
  2. Serveertips
  3. Lekker met groenten, salades, rijst, aardappels, friet of ??

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door anneliehendrik op 07 juni 2013 om 15u57

Ok erg lekker. De saus is eigenlijk te lekker om er frites bij te doen wat ik had gedaan, volgende keer rijst of gekookte aardappelen.

Gepost door Love to Cook op 08 juni 2013 om 22u39

Hoi anneliehendrik, Goeie tip. Volgende keer rijst erbij. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?