Recept 05 (0 stemmen)

Avocado-vis cocktail met sesamcrackers

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Citroen uitpersen, olijven en tomaten (het binnenste wordt niet gebruikt) in kleine stukjes snijden.
  3. CRACKERS: meng meel , eiwit, helft van sesamzaad, boter en een snufje zout. (Als je grote eieren hebt kan het zijn dat je meel en sesam moet aanpassen) Warm de oven voor 180°C hete lucht.
  4. Bekleed een vochtige bakplaat met bakpapier en schep hier 12 bergjes deeg op, uitstrijken met de achterkant van een lepel en bestrooien met de rest van het sesamzaad.
  5. Schuif de plaat in de oven en bak 7 à 10 minuten.
  6. Pluk de vis uit elkaar, meng met de groene kruiden naar keuze en de mayonaise, op smaak maken met peper en zout.
  7. Pureer de avocado met het sap van de citroen (misschien niet al het sap gebruiken, even proeven). Op smaak maken met peper en zout.
  8. Verdeel de helft van de avocadopuree over 6 glazen, hierop de vismassa, de olijven, de rest van de avocadopuree, eindig met de tomaatblokjes. Garneer met een achtergehouden kruidentakje.
  9. Koel serveren , geef de sesamcrackers erbij.
  10. opm: je kunt ook zalm of garnalen gebruiken (dan zou ik de olijven weglaten denk ik)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie