Recept 05 (0 stemmen)

Aubergineschotel

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst net niet beetgaar. Snij de aubergines in plakken van 1 cm, bestrooi ze met zout en laat ze 15 min trekken. Dep de plakken droog, haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten aan in wat olijfolie. Breng op smaak met wat peper. Neem ze uit de pan. Snipper de look en de ui fijn. Fruit ze met het lamsgehakt op matig vuur in wat olijfolie. Roer het gehakt korrelig en kruid met peper, zout en een snuifje kaneel. Vul een ingevette ovenschotel afwisselend met laagjes rijst, gehakt en aubergine. Eindig met een laag rijst en overgiet ze met de losgeklopte eieren. Strooi er de geraspte kaas over en kruid nog even met wat zout. Bak de schotel in 30 min goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie