Auberginesalade met korianderdip en kruidenbroodjes

1 (1)
50 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de kruidenbroodjes. Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op. Maal koriander en venkelzaad fijn en meng deze met de bloem en volkorenbloem. Kneed dit mengsel samen met de melk, zout en arganolie tot een elastisch deeg. Zet op een warme plaats om te rijzen tot het dubbele van zijn volume. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel het deeg in 16 delen en kneed deze om. Vorm balletjes en vlak deze af met de hand. Bak gedurende 20 minuten.
  2. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm. Bestrooi ze met zout en laat ze gedurende 30 minuten uitlekken in een vergiet. Droog af met keukenpapier en fruit in Solo Voeibaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de ui fijn en snipper de look. Fruit deze in een eetlepel olijfolie. Snijd de tomaten in 8 en voeg deze samen met de aubergines toe. Gaar gedurende 8 minuten zonder deksel.
  4. Snipper de bieslook en meng deze met de kikkererwten en pijnboompitten onder de salade. Kruid met zout en peper.
  5. Hak de koriander fijn en meng deze met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de salade met de kruidenbroodjes en korianderdip.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?