Recept 05 (0 stemmen)

Auberginerolletjes met kruidige pasta

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (15 min.) - Verwarm de oven voor op 190 °C. - Snij de aubergines in de lengte in grote sneden van 1/2 cm dik. - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm. - Scheur de mozzarella en de basilicumblaadjes in kleine stukjes. - Snipper de platte peterselie en het bieslook fi jn. - Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bereiding (35 min.) 1 Leg de sneden aubergine naast elkaar op een licht ingevette bakplaat. Verdeel er 2 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 20 min. in de voorverwarmde oven. 2 Meng ondertussen de tomatenblokjes met de pijnboompitten, de mozzarella, de kappertjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie en de blaadjes basilicum. Kruid met peper en zout. 3 Meng de parmezaan onder het paneermeel. 4 Verdeel telkens een eetlepel van de tomatenmengeling over elke auberginesnede en rol op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschotel. 5 Verdeel de rest van de tomatenmengeling over de rolletjes en bestrooi met de parmezaanmengeling. Zet de ovenschotel 20 min. in de voorverwarmde oven tot u een mooi korstje krijgt. 6 Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg de rest van de peterselie en het basilicum toe, samen met het bieslook en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Afwerking Leg 4 auberginerolletjes op elk bord en geef er de pasta en een groen slaatje bij.

Bron: COLRUYT

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie