Recept 05 (0 stemmen)

Auberginerolletjes met kruidige pasta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PASTA

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Verwarm de oven voor op 190 °C.
  4. - Snij de aubergines in de lengte in grote sneden van 1/2 cm dik.
  5. - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm.
  6. - Scheur de mozzarella en de basilicumblaadjes in kleine stukjes.
  7. - Snipper de platte peterselie en het bieslook fi jn.
  8. - Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
  9. zonder vetstof.
  10. Bereiding
  11. (35 min.)
  12. 1 Leg de sneden aubergine naast elkaar op een licht ingevette bakplaat.
  13. Verdeel er 2 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 20 min. in de voorverwarmde oven.
  14. 2 Meng ondertussen de tomatenblokjes met de pijnboompitten, de mozzarella, de kappertjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie en de blaadjes basilicum. Kruid met peper en zout.
  15. 3 Meng de parmezaan onder het paneermeel.
  16. 4 Verdeel telkens een eetlepel van de tomatenmengeling over elke auberginesnede en rol op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschotel.
  17. 5 Verdeel de rest van de tomatenmengeling over de rolletjes en bestrooi met de parmezaanmengeling. Zet de ovenschotel 20 min. in de voorverwarmde oven tot u een mooi korstje krijgt.
  18. 6 Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg de rest van de peterselie en het basilicum toe, samen met het bieslook en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  19. Afwerking
  20. Leg 4 auberginerolletjes op elk bord en geef er de pasta en een groen slaatje bij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie