Auberginepuree met kalfsvlees

0 (0)
90 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

 1. Neem het kalfsvlees en snij het in kleine gelijke stukjes.
 2. Kook 1 liter water + voeg wat zout toe en doe het kalfsvlees in het kokende water. Dek af met een deksel en laat even koken tot het vlees verkleurd.
 3. Haal het vlees uit het water en blancheer met koud water onder de kraan. Hou het kookvocht opzij voor later.
 4. Doe 2 lpls olijfolie in de pan en bak de fijngesnipperde ui tot hij glazig wordt. Zorg dat de ui niet verbrandt. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.
 5. Voeg nu het kalfsvlees toe en laat lichtjes bakken onder regelmatig roeren. Als het kalfsvlees wat kleur heeft gaan we de tomaat toevoegen die we tot puree hebben gemalen. Dit kan ook door de tomaat te raspen. Overgiet het vlees met de bouillon (kookwater van eerst) tot het vlees net onder staat.
 6. Sluit de pot en laat 1 uur stoven op een zacht vuur. Maak je gebruik van een kookdrukpan, dan kan je de stooftijd verminderen tot 20 minuten.
 7. Intussen de aubergines op een ovenplaat onder de gril laten gaar worden. Als het vruchtvlees zacht aanvoelt, uit de oven nemen en laten afkoelen.
 8. Pers een citroen uit en doe deze in een kom.
 9. Snij de aubergines middendoor en maak het vruchtvlees los van de schil, hak het in kleine stukjes en meng het onmiddellijk met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
 10. In een kom 2 lpls olijfolie verhitten en mengen met de 2 lpls bloem. Meng dit tot de bloem begint de ruiken en voeg dan de aubergine toe en de halve liter koude melk onder voordurend kloppen met een garde. Voeg als laatste de gemalen kaas toe. Kruid af met wat zwarte peper en zout.
 11. Doe de auberginepasta op het bord en garneer daar bovenop het vlees met wat saus.
 12. Dit gerecht gaat uitstekend samen met rijst.
 13. Smakelijk.
 14. Bijkomende info :
 15. Aubergines moeten vers, lang en dun zijn en zo min mogelijk zaden bevatten. Als ze teveel zaden bevatten worden ze bitter.
 16. De versheid kan je testen door de aubergines over elkaar te schuiven. Deze maken dan een piepend geluid. Goede aubergines zijn heel donker van kleur en zeer blinkend.
 17. Mogelijke variant :
 18. Vervang het kalfvlees door gebakken lamskoteletjes of lamskroon als je een nog feestelijker gerecht wil.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?