Recept 45**** (6 stemmen)

Aubergine gevuld met gehakt en tomaat

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Alledaags

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200c°. Snijd het vruchtvlees uit de halve aubergine, maar laat ruim 1 cm langs de schil zitten. Bestrooi de helften met wat zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet al even in de oven. Snijd het vruchtvlees klein en bak het met de ui en de knoflook in de olie in de pan zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul. Voeg de tomatenblokles toe en bak zachtjes mee. Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en bestrooi met wat kaas. Bak de aubergines ongeveer 25 min in de oven. Lekker met rijst of couscous. Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door WB op 03 januari 2017 om 14u28

Lekker als je er op het einde een ei per auberginehelft bij het gehaktmengsel doet, Probeer es met lamsgehakt. Aubergine en lamsvlees zijn goeie maatjes!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie