Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. 1/2 witte kool (hangt van de grootte van de kool af) in dunne reepjes gesneden
  3. 3 peentjes, juliënne gesneden
  4. 3 dl. water
  5. 3 dl. blanke natuurazijn
  6. 6 afgestreken eetlepels suiker
  7. 2 theelepels Koenjit
  8. 1 theelepel Ketoembar
  9. peper en zout
  10. Benodigdheden
  11. Magnetronschaal
  12. Weckpotten of andere glazen, goed afsluitbare, potten
  13. Bereiding
  14. In de schaal water, azijn, suiker, peper, zout, koenjit en ketoembar door elkaar roeren en 5 minuten op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Goed doorroeren tot de suiker is opgelost. De gesneden kool en peen erdoor scheppen en 8 minuten op vol vermogen in de magnetron koken.
  15. Ondertussen de potten goed schoonmaken.
  16. De atjar in de potten doen, af laten koelen.
  17. Opmerking
  18. Deze Atjar is, mits goed afgesloten, maanden houdbaar in de koelkast. Ook na openen is het nog heel lang houdbaar.
  19. Heerlijk bij alle nasi, bami en rijstgerechten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?