assortiment koude balletjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 180°C
  2. Hak de ui in snippers en kneed deze door het gehakt.
  3. Verdeel het gehakt in drie porties; Kneed door de eerste portie kerriepoeder of kerriepasta.
  4. Door de tweede 4 theelepels paprika en door de derde 2 theelepels met een vork of een stamper fijngemaakte groene peper.
  5. Rol gehaktballetjes ter grootte van een abrikoosje en laat deze 25 minuten braden in de oven.
  6. Draai ze halverwege de braadtijd om. Laat ze afkoelen
  7. bereid saus van de rauwe tomaten. Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water. Schil en ontpit ze.
  8. Mix het vruchtvlees met het teentje knoflook, 2 EL olijfolie, zout en een snuifje peper.
  9. Bewaar de saus in de koelkast
  10. prik de balletjes op de cocktailprikkers en leg ze in een bodempje koude saus

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?