Aspergesoep

Maak deze aspergesoep met selder en wortel als je op zoek bent naar een eenvoudig recept voor soep. Heerlijk en ongelooflijk makkelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges. Kook de schillen af samen met ui, selder en wortel, mag er in zijn geheel in, word toch gezeefd. 20 minuten laten sudderen. vocht zeven. Kook hier de asperges 10 minuten in. asperges eruit halen. klontje boter smelten, bloem toevoegen, roux goed roeren, bouillon van asperges hier aan toevoegen. Afkruiden met bouillonblokjes en peper. goed door laten koken. 5 tal asperges in kleine stukken snijden en toevoegen aan de soep. Smakelijk. Tip ! De rest van de asperges kan je gebruiken voor asperges op zijn vlaams of asperges met goei boter en peterselie als groente serveren

Tip

Kook voor je aspergesoep met selder en wortel een geschilde aardappel mee met je asperges: zo smaken ze minder bitter.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kookaholic op 24 juni 2014 om 23u41

Mmmm. Soep.

Gepost door Ann Claeys op 13 mei 2017 om 19u31

Lekker...ik doe er nog room bij 😍

Hoeveel sterren geef jij dit recept?