Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Niet iedereen is een liefhebber van asperges. Nou wij wel hoor en in het seizoen staat deze verrukkelijke, gezonde en caloriearme groente wekelijks op het menu en soms zelfs een tweede keer maar dan in de gedaante van soep, verwerkt in een salade of in een hartige taart of snack.
  2. Deze heerlijke soep maak je van 600 gr asperges en voor soep neem je natuurlijk geen A kwaliteit.
  3. Er gaat 1 el boter in de pan en daarin smoor je het wit van een aan ringetjes gesneden preitje.
  4. De geschilde asperges in stukjes snijden van ca 2 cm. De kopjes even apart houden, die komen later aan de beurt. Want wij vinden het zonde om die mee te pureren en fijn om nog iets van de asperges in de soep terug te vinden. Die stukjes gaan bij het gefruite preitje in de pan te samen met 1 liter bouillon gemaakt van 2 groentebouillonblokjes en de blokjes aardappel.
  5. Dat geheel laten we dan lekker 20 minuutjes pruttelen.
  6. Voorts gaat de staafmixer in de pan er wordt de soep gepureerd.
  7. Vervolgens gaan de kopjes erbij en laten we die ook ca 15 minuutjes garen.
  8. Neem voorverwarmde borden en leg in het midden 1 dessert/eetlepel crème fraîche( of een klein scheutje kookroom) en giet daar de soep overheen , heel lekker, maar dat hoeft natuurlijk niet.
  9. Strooi in het midden naar keuze eventueel flinterdunne reepjes ham, of gerookte zalm en wat fijn geknipte bieslook of peterselie en dan .......smullen en genieten.
  10. BRON Eigen recept en foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 24 mei 2013 om 23u27

Deze soep was zo lekker, dat mijn man ( ik ook ) een tweede bordje genoten hebben.Heerlijk met wat ham.Vorige keer maakte ik 'm met wat gerookte zalm erin.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?