Aspergesoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af.
  2. Snij de kopjes van de asperges en snij de stengels in stukken.
  3. Doe de schillen en uiteinden van de asperges in water, samen met de bouillonblokjes en breng aan de kook.
  4. Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen.
  5. Neem de aspergepunten er weer uit en hou apart.
  6. Zeef het kookvocht, druk de schillen goed uit.
  7. Snij het preiwit in heel fijne ringen, spoel grondig.
  8. Verhit wat solo in een soepketel en stoof de preiwitten glazig, blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  9. Doe er nu de stukjes aspergestengels bij en overgiet met de bouillon.
  10. Laat 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat 15 minuten afkoelen.
  11. Mix de soep.
  12. Voor een feestelijk soepje doen we de soep door een chinois (zeef).
  13. Breng de soep terug tegen het kookpunt aan en roer er de room door.
  14. Breng op smaak met pezo en voeg er de aspergepunten aan toe, niet meer laten koken.
  15. Verdeel de soep over 4 warme soepborden en versier met een takje kervel.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?