aspergesoep met garnituur

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (20 min.)
  3. - Verwijder het harde uiteinde en schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Hou 8 aspergepunten van ± 8 cm opzij en snij de rest in stukjes.
  4. - Snij 1 blad van de prei (wit en groen) in 4 lange slierten van 1/2 cm.
  5. - Snipper het preiwit fijn.
  6. - Kook de aspergepunten 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Doe er de laatste 2 min. de preislierten bij. Giet af.
  7. - Bind telkens een preisliert rond 2 aspergepunten.
  8. Bereiding
  9. (25 min.)
  10. 1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het preiwit 2 à 3 min.
  11. 2 Voeg de stukjes asperge toe en bestrooi met de bloem. Meng goed en voeg de groentebouillon toe. Laat 20 min. sudderen op een matig vuur.
  12. 3 Mix de soep en voeg de lichte room toe. Kruid met peper en zout.
  13. Afwerking
  14. Leg 1 aspergebundeltje in het midden van elk bord.
  15. Tip
  16. Verwarm de aspergebundeltjes in de oven of bak ze kort in een klontje boter.
  17. Hou de schillen van de asperges bij voor een volgende soep.
  18. Deze soep is ook lekker met diepvriesasperges.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?