Recept 05 (0 stemmen)

Aspergesmoothie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

TOETJES TOP TIEN

tijd
22 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Kook de aspergestukjes in een bodem water met een schepje suiker in 10-12 min. gaar.
  2. Giet de asperges in een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen. Doe de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een diepvriesdoos en vries in.
  3. Doe de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine.
  4. Schenk er de yoghurt bij en pureer tot een dikke, gladde smoothie. Schenk de smoothie in 2 hoge glazen.
  5. Rijg de aardbeien aan een (tapas)spiesje en leg op de glazen. Steek een dik rietje in elke smoothie.

Bron: Nederlands asperge centrum

Tip

Neem in plaats van yoghurt en vanillesuiker halfvolle vanilleyoghurt.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie