asperges op Vlaamse wijze

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter op een zacht vuur, zonder te laten bakken of pruttelen.
  2. Schil de asperges met een dunschiller, van de kop naar de voet. Snij nadien 3 cm van het uiteinde weg. Doe de asperges in een pan met lichtgezouten koud water en breng langzaam aan de kook op een zacht vuur. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit.
  3. Laat de asperges in het kokend water liggen tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
  4. Schik op borden. Prak de eieren fijn met een vork, meng er de peterselie onder. Kruid met peper en zout en verdeel dwars over de asperges. Lepel er de boter over en rond.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?