Asperges op een bed van oesterzwammen met gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 kg asperges
  3. 10 gram zout
  4. 25 gram boter
  5. 250 gram oesterzwammen
  6. 3 eieren
  7. Bloem
  8. 1 dl witte wijn (bv. Elzasser pinot blanc, smaakt ook goed bij de asperges)
  9. 100 gram boter
  10. Witte peper uit de molen
  11. Zout
  12. 300 gram gerookte zalm (probeer eens Irish Wild Smoked Sammon)
  13. Bereiding:
  14. De asperges klaarmaken volgens basisrecept
  15. De schillen en de afgesneden stukjes op de bodem van een ruime pan leggen en er een schone uitgespoelde theedoek overheen leggen
  16. De geschilde asperges op de theedoek leggen, de pan vullen met zoveel water dat de asperges goed onderstaan
  17. Het zout (10gram) en de boter (25gram) toevoegen en de asperges aan de kook brengen
  18. Het vuur klein draaien, de pan sluiten en de asperges een minuut of tien tegen de kook aan houden
  19. De pan van het vuur halen en de asperges 15 tot 20 minuten in het warme kookvocht laten staan om door te garen
  20. Controleren of de asperges gaar genoeg zijn kan het beste geschieden door met een vork in het ondereinde te prikken
  21. De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn
  22. De oesterzwammen onder een niet te harde straal afspoelen en goed droogdeppen met keukenpapier of een schone theedoek
  23. De oesterzwammen met zout en versgemalen peper bestrooien en even door de bloem halen
  24. De 100 gram boter smelten en de drie eieren splitsen
  25. De eierdooiers met de
  26. wijn in een sauspan doen en de pan in een grotere pan met kokend water zetten (au bain Marie) en kloppen tot de eierdooiers beginnen te binden
  27. De boter dan in een dun straaltje bij de saus gieten, al blijvend kloppen
  28. De saus op smaak brengen met wat zout
  29. Warm wegzetten, de saus mag echter niet meer koken (schiften)
  30. Een klontje boter in een pan verhitten en de bebloemde oesterzwammen licht aanbakken
  31. De gare asperges voorzichtig met een schuimspaan of twee vorken uit het kooknat halen, even uit laten lekken (boven de pan of op een schone theedoek of wat keukenpapier)
  32. De oesterzwammen als een bedje op de (voorverwarmde) borden leggen en er de warme asperges op leggen
  33. De gesneden gerookte zalm (kamertemperatuur) er rondom draperen
  34. De witte wijnsaus over de ondereinden van de asperges lepelen

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?