Asperges met zalm en krab (wokgerecht)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 750 gr asperges, zout, 150 gr gerookte zalm, 6 krabsticks, 2 bosuitjes, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel suiker, olie of boter om te bakken, 250 gr spaghetti, één schuin mes want alles moet schuin gesneden worden…
  3. Bereiding:
  4. Schil de asperges van de kop naar beneden en snijd het houtachtige onderste stuk weg. Snijd ze schuin in stukken van 5 cm lang. Kook de aspergestukken in weinig water met zout in ca 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Snijd intussen de zalm in reepjes en de krabsticks in schuine stukken. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Roer de chilisaus, sojasaus, citroensap en de suiker door elkaar. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit olie of boter in een wok en roerbak de aspergestukjes 2 minuten. Schep er de zalm, de krabsticks en de aangeroerde saus door en laat kort doorwarmen. Serveer het geheel op een bord op een bed van spaghetti. Bestrooi met de bosui.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Theoke_1 op 05 april 2010 om 01u17

je weet toch wat ik bedoel hé Hilde?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?