Asperges met sinaasappelhollandaise

Lekker fris, deze asperges met sinaasappelhollandaise. Een indrukwekkend voorgerecht voor als je graag iets op en top Belgisch wil klaarmaken.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de helft van de sinaasappel met de dunschiller. Snijd de oranje schil van de sinaasappel in zeer fijne reepjes. Doe hetzelfde met de citroen. Leg de schilletjes in een potje. Bedek met water. Breng aan de kook en laat 4 minuten koken. Giet af en houd de zestes bij.
  2. Schil de asperges. Breek er met de hand het houterige uiteinde vanaf. Houd schillen en uiteinden bij. Bewaar de asperges, gewikkeld in een vochtige handdoek even in de koelkast.
  3. Laat met de schillen en uiteinden van de asperges, water en wat zout een bouillon koken. Laat een half uur koken. Zeef de bouillon.
  4. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Leg er de asperges in en laat 8 tot 10 minuten koken. Schep de asperges uit het sop.
  5. Maak ondertussen de sinaashollandaise. Pers de sinaasappel uit.
  6. Doe het sinaasappelsap in een sauspan met dikke bodem. Voeg de eierdooiers toe.
  7. Verwarm dit mengsel op een zeer zacht vuur. Klop onophoudelijk met een garde. Na een minuut kloppen wordt het mengsel schuimig. Klop nog even door tot je met elke beweging van de garde de bodem van de pan ziet opduiken.
  8. Wees attent want het mengsel mag niet aan de kook komen.
  9. Voeg dan onmiddellijk de koude Solo toe die in stukjes werd gesneden. Klop in de saus tot alle Solo is opgelost. Blijf kloppen en laat de olijfolie in een fijn straaltje bij de hollandaise lopen. Let nog altijd op dat de saus niet kookt. Kruid met peper en zout. Voeg de helft van de schilletjes toe. Proef even van de hollandaise en werk eventueel af met een paar druppels citroensap.
  10. Leg de uitgelekte asperges op een serveerschotel. Overgiet de uiteinden van de asperges met saus. Laat de punten vrij. Werk af met de overgebleven schilletjes.

Tip

Kook voor je aspergeroomsoep een geschilde aardappel mee met je asperges: zo smaken ze minder bitter.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?