Recept 05 (0 stemmen)

asperges met scampi's in kreeftsaus

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Verhit de oven tot 175graden C.
  2. - Snijd de scampi's tot de staart in en kruid ze licht met peper.
  3. - Smeer ze in met olijfolie en zet ze opengevouwen op een bakplaat.
  4. - Schil de asperges al liggend vanaf de kop naar het uiteinde.
  5. - Snijd de boutige uiteinden af.
  6. - Breng een ruime pan water aan de kook met zout, 15 gram boter, een schepje suiker en een klein stukje bladfolie.
  7. BEREIDING:
  8. - Bak de scampi's in de voorverhitte oven ongeveer 4 minuten gaar.
  9. - Neem ze uit de oven en zout ze lichtjes.
  10. - Voeg de asperges toe in de pan met kokend water, breng opnieuw de pan aan het koken en laat dit 5 minuten staan op een laag vuurtje.
  11. - Na 5 minuten draai je de warmtebron uit en laat de asperges nog eens 10 tot 15 minuten staan met een half gesloten pan om gaar te worden.
  12. - De dikte van de asperges bepaalt de exacte bereidingstijd.
  13. - Maak de peultjes schoon, kook ze enkele minuten en spoel zemet koud water af.
  14. - Giet de kreeftensoep met de cognac in een pan en verhit deze.
  15. - Voeg de resterende boter bij de kreeftensaus en klop deze schuimig met een staafmixer.
  16. - Schep de asperges met een schuimspaan uit het vocht en dep ze droog met een schone theedoek.
  17. - Verhit de peultjes 1 minuut in het aspergevocht.
  18. - Schep watkreeftensaus op elk bord.
  19. - Leg de asperges in de saus en leg hierop telkens 4 peultjes.
  20. - Zet de scampi's op de asperges.
  21. SERVEERTIP:
  22. - Serveer er rijst apart bij.
  23. - In plaats van scampi's kunnen ook diverse andere vissoorten gebruikt worden.
  24. WIJN:
  25. - Vin d'Alsace Riesling
  26. De Riesling uit de Elzas is een sierlijke wijn, met veel body en fruit.Het fijne maar toch krachtige bouquet van deze wijn combineert uitstekend met asperges en scampi's. Bovendien is de Riesling een goede begleiding van de meeste andere vissoorten.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie