1 dl mousserende wijn (bv. Champagne, crémant of cava)
een scheutje frambozenazijn
maïsolie
peper en zout
Bereiding
Schil de asperges, breek de houterige uiteinden af en doe ze kokend gezouten water. Kook nog 2 minuten door en haal dan van het vuur. Laat de asperges in het kookvocht liggen. Als ze naar de bodem zakken, zijn ze gaar.
Snijd intussen de zalm in plakjes van ongeveer een halve cm dik.
Snipper de sjalot en stoof ze glazig in maïsolie. Blus met de mousserende wijn en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de zalmplakjes door deze warme vinaigrette en schik ze vervolgens op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet de zalm 1 minuut in een oven op 160°C.
Schik de asperges op het bord. Lepel wat zure room over de voetjes en strooi er gesneden bieslook overheen. Dek af met de plakjes zalm.
Tip
Dit gerecht wordt extra feestelijk als je het afwerkt met een lepeltje Belgische kaviaar.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?