Asperges met kervel en ham

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 400 gr. witte aspergepunten, 100 gr. groene aspergepunten, 2 theelepels zout, 4 sneetjes casinobrood, 4 plakjes gerookte ham, 1 theelepel kervel, 1/2 citroen, 80 gr. belegen kaas in blokjes, 60 gr. boter, zout en boter.
  2. Bereiding: Leg 60 gr. boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept (opzetten in koud water, aan de kook brengen en 15 minuten laten koken).
  3. Was de kervel, dep droog met een schone theedoek of keukenpapier en hak de kervel fijn. Pers de citroen uit en zeef het sap. Roer de boter smeuïg en roer er de kervel door. Voeg er naar smaak zout en een paar druppels citroensap aan toe.
  4. Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan. Bestrijk een kant met de kervelboter. Laat de oven voorverwarmen op 220°C.
  5. Haal de gare aspergepunten uit het kookvocht, laat ze uitlekken en leg ze op een theedoek of wat keukenpapier.
  6. Snij de aspergepunten in de lengte door en leg de halve aspergepunten op de kervelboter. Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjesbelegen kaas over de ham. Schuif de toast in de oven en bak ze een 10-tal minuten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?